کابل شبکه

کابل شبکه

امروزه دسترسی به اینترنت بسیار حیاتی است. اگرچه ما از طریق شبکه بی سیم مانند WiFi به اینترنت دسترسی داریم ولی نکته‌ی مهم این است که اساس و بنای اینترنت از طریق شبکه‌ی با سیم (کابل) شکل گرفته است. و در ابتدا  از طریق سیم و کابل اطلاعات میان دو کامپیوتر رد و بدل می‌شد.

 

 

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه به مجموعه‌ای از سیم‌ها گفته می‌شود که از جنس مس یا شیشه است.  ایده ارتباط دیجیتالی در سال 1844 و با اختراع تلگراف ارائه شد. ارتباط امروزه قطعا با چیزی که ساموئل مورس هنگام ساخت تلگراف در نظر داشت تفاوت زیادی دارد. مهم‌ترین تفاوت میان ارتباط قدیم و کابل شبکه‌های امروزی سرعت بیشتر کابل‌های شبکه است. انتقال اطلاعات سرعت زیادی دارد و به بیش از 6 گیگ رسیده و این در حالی است که با تلگراف تنها می‌توان دو یا سه خط و نقطه ارسال کرد.

 

انواع کابل شبکه:

کابل‌های شبکه تقسیم بندی‌های متفاوتی دارند. در این بخش کابل‌های شبکه بر اساس استاندارد Category (Cat) تقسیم بندی شده است. منظور از لغت category دسته و گروه است.

  • CAT2
  • CAT3
  • CAT5
  • CAT5e
  • CAT6
  • CAT6A
  • CAT7
  • CAT8

در تقسیم بندی دیگر کابل شبکه می‌توانیم از نظر جنس تقسیم بندی کنیم.

  • کابل شبکه مسی
  • کابل شبکه فیبر نوری
  • کابل زوج به هم تابیده (Twisted Pair): UTP و STP

نکاتی که در هنگام خرید کابل شبکه باید در نظر بگیرید:

هنگام برنامه ریزی برای زیرساخت شبکه باید فضا و مکان قرارگیری تجهیزات شبکه را به خوبی بررسی کنید و نقشه‌ی مناسبی بکشید.

چرا کابل کشی شبکه اهمیت دارد؟

کابل کشی شبکه رکن اصلی شبکه‌ی شماست. کابل شبکه مانند پل ارتباطی برای سخت افزارهای شبکه است و به آنها امکان ارتباط با یکدیگر را فراهم می‌کند. همچنین برای انتقال اطالاعات مانند واسطه میان دستگاه‌ها عمل می‌کند.

تنها از طریق اتصال به شبکه امکان ارسال و دریافت اطلاعات وجود دارد. به همین دلیل انتخاب نوع کابل و کابل کشی بسیار مهم است. برای همین در خرید کابل باید بسیار دقت کنید.

کابل کشی باید به درستی انجام شود و پیش از کابل کشی باید فضای موجود را بررسی کرد. اگر طرحی برای پیاده سازی مراحل کابل کشی در نظر بگیرید، کارتان بسیار راحت است.

کابل کشی

6 مزیت استفاده از کابل شبکه

  1. قابلیت توسعه: از آنجایی که کابل کشی شبکه تمام کابل‌ها را به طور منظم و در جایی مشخص قرار می‌دهد، در صورت نیاز می‌توانید تجهیزات دیگری نیز به آن اضافه کنید. این تجهیزات می‌تواند کامپیوتر باشد و حتی بدون سیم کشی مجدد قابل انجام است.
  2. زمان قطعی کمتر: اگر کابل کشی صحیح انجام شود، امکان ایجاد مشکلات در اتصال شدن به سیستم کمتر پیش می‌آید و بنابراین زمان قطعی کمتر است.
  3. حل سریع مشکلات: بخاطر مرتب بودن فضای کابل کشی، عیب یابی نیز راحت‌تر انجام می‌شود.
  4. فضای آراسته: به علت مرتب بودن سیم‌ها، محیطی که سیم و کابل در آن قرار می‌گیرد مرتب‌تر خواهد بود.
  5. امنیت بیشتر: مرتب بودن کابل کشی در محل کار می‌تواند از بروز حوادث ناگوار (برق گرفتگی و یا گیر کردن پای افراد به سیم‌ها) جلوگیری کند.
  6. قابل انطباق: سرعت تکامل تکنولوژی بسیار بالاست. اما اگر کابل کشی مناسبی دارید، در آینده قابلیت اضافه کردن تجهیزات جدید وجود دارد.
  7. افزایش راندمان کارکنان: عدم قطعی شبکه و سرعت بالای آن در راحت‌تر بودن روند کاری کارکنان تأثیر می‌گذارد. کارکنان توانایی اتمام کارهای روزانه‌ی خود را با سرعت هرچه تمام‌تر خواهند داشت.

 

کابل کشی شبکه

کلام آخر

یکی از مهمترین نکاتی که در کابل کشی شبکه باید به آن توجه کنید تهیه‌ی کابل با کیفیت است. اگر کابلی که تهیه می‌کنید زود فرسوده شود، عملکرد شبکه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین بهتر است درباره‌ی کابلی که می‌خواهید استفاده کنید تحقیق کنید و ببینید کدام نوع کابل شبکه برای شما مناسب‌تر است. اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *